Buenos Aires (Argentinië)
19 September 2012 | Argentinië, Buenos Aires
19 September 2012 - 07:56
Bernd:
Gisteren nog eens naar The Motorcycle diarries gekeken. Verslag van de rondreis van good old Che doorheen het Zuidamerikaans continent. Je bent op goede weg om volleerd revolutionair te worden. Geniet er van! -
19 September 2012 - 09:35
Marrek:
Hallo Koen,
Toch weer op stap? Fantastisch kerel.
En direct naar het goeie weer? Orkaantje van 140-150 per uur: klasse!
En hoe lang blijf je weg deze keer? Ik heb in 2003 en vorig jaar telkens 5 weken Brazilië gedaan. Twee keer een superprestatie gehad. Wel als toerist...
Wat zijn je plannen in Brazilië? Maar dat lees ik volgende keer wel zeker, als de storm achter de rug is! Veel groeten vanuit de Polder,
marrek -
19 September 2012 - 09:57
Trienewien:
Ik hou het hier in Essen wel onder controle Koen, ga gerust wat uitwaaien onderaan de aardkloot ! Uw nier is dus nog niet gepikt, so far so good zou ik zeggen! Rooster ze en vergeet de honden niet :-) Toedeloe x
20 September 2012 - 13:33
TOM GOOSEN:
Dag koen,
Altijd leuk om je berichten te lezen. In Essen gaat alles z'n gangetje, niks nieuw onder de zon. Zaterdag ben ik nog naar de barbecue bij Diet geweest, best gezellig en het optreden van Rolan was ok, Laura heeft ook nog een kort optreden gegeven wat altijd in de smaak valt bij de het mannenvolk (dus ook bij mij). Opvallend was ook de aanwezigheid van enkele lokale politiekers die vriendelijk waren. Waarom toch?? Er waren echter geen tjeven, waarschijnlijk omdat ze het heuvelplein geen plein vinden om te feesten, maar wel om hun auto te parkeren!. Ook waren er geen agalevers, maar die zijn blijkbaar uitgestorven in onze gemeente. Dus enkel smurfen (blauw), zuid-amerikanen (rood) en chinezen (geel) op het festijn.
Ondertussen is na een aangename nazomer de herfst begonnen, gisteren heb ik voor het eerst m'n stoof aangestoken. Binnen twee weken wil ik nogeens naar t'stad gaan om de overgang van het zeezicht te gaan vieren (samen met Stefaan die ik verleden week nog heb gezien in de rex). Goei feestje waar ik na jaren nog eens gedanst zou hebben op de dansvloer!
De plannen voor Columbia zitten natuurlijk nog steeds in mijn hoofd, maar concrete beloftes kan ik nog niet maken, waarschijnlijk iets voor de jaarwisseling om daar knopen over door te hakken.
In elk geval, fijn je te horen, en tot binnenkort!
tom
24 September 2012 - 09:49
Wim Voet:
Hallo Koen,
Weer volop aan't ontdekken. Blijkbaar wel de moeite, Buenos Aires.
Zal ik samen met Benny al aan Xavier vragen om die opleiding bomen snoeien voor te bereiden? Als Spaans de voertaal is kunnen we wel proberen er een Leonardoke van te maken. Ten slotte waren die brute kolonisten toch allemaal Spanjaarden en Portugezen en dat ligt toch in Europa.
Geniet er in tussentijd nog van, het is je gegund. Uiteraard missen we je hier heeel hard. Deze week vertrekken we op uitdaging zonder jou. We zullen het gemis trachten om te zetten in succesbeleving en positieve sociale vaardigheden.
Groeten,
Wim -
24 September 2012 - 11:52
Lothar Verbist:
Hé Koen,
Ondanks de stakingsperikelen bij Lufthansa dan toch op tijd in Argentinië geraakt, gelukkig maar want de actie van het personeel liep ook in Frankfurt gedurende meerdere dagen.
Goed om lezen dat je in Buenos Aires, ondanks wat jetlag, vrij vlug je draai gevonden hebt.
Zulke wereldsteden zijn meestal erg boeiend, maar ook vermoeiend uiteraard.
Wel wat geschrokken dat je in 'onstuimig weer' bent terechtgekomen en dat je in
Uruguay enige verademing vindt na de drukte van Argentinië.
Zo te lezen gaat alles je goed af, en voor je het weet is er al weer een maand voorbij.
Ongetwijfeld komen er nog veel interessante ontmoetingen en ervaringen op je weg, zeker als je zoals jij alleen reist en voor alles (veel) open staat...
De jaarlijkse rommelmarkt is gisteren ook weer gepasseerd. Vermits het kleinschalige karakter m.i.
verdwenen is, en plaats heeft gemaakt voor een braderie gebeuren, hebben Kris en ik een weekend
in Brussel doorgebracht in de Europese wijk. 4-sterren hotel en uitgebreid ontbijt voor 8O Euro,
met enkele tentoonstellingen er bovenop. Brussel blijft natuurlijk een stad waar je tijd voor nodig
hebt om alle facetten en wijken van te exploreren.
Terug in Antwerpen hebben we in een Turks restaurantje bij het station Jeff en Ine op het lijf
gelopen. Zagen er beide stralend en tevreden uit, van de buiten naar de grootstad, het kan dus.
Zelf heb ik nog wat verkenningswerk gedaan in Wallonië (Marche-en-Famenne / Rochefort en in de
Eifel, met Aachen als uitvalsbasis.
Van het Essense politieke front is het verder heel stil, zeker nu alleen de klassieke partijen zich aandienen.
Géén Groen en met een heropgeviste Helmut Jaspers, toch wel bloedarmoede en een gebrek aan
alternatieve schwung. Benieuwd toch naar de uitslag, al heb ik wel een vermoeden (inclusief geheime
bestuursakkoorden).
Laat het vooral verder niet aan je hart komen, geniet, wees alert en ontdek verder de wereld om je heen.
Groetjes vanwege mezelf en Kris.