Geland in San Francisco - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van koenvdk - WaarBenJij.nu Geland in San Francisco - Reisverslag uit San Francisco, Verenigde Staten van koenvdk - WaarBenJij.nu

Geland in San Francisco

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg

20 September 2008 | Verenigde Staten, San Francisco

Na 30 uren wakker zijn, toch nog in staat om een klein berichtje achter te laten. Ik heb hier al onmiddellijk een stevig wandelingetje gemaakt Strenge controle gehad bij binnenkomst in de VS. Na vingerafdrukken, interview, fotosessie toch toegelaten tot Amerikaans grondgebied. San Francisco doet toch heel wat anders aan dan een gemiddeld Europese stad. Er zijn o.a. enorm veel daklozen.

Er woedt hier als het ware een heuse concurrentiestrijd tussen de daklozen. In deze buurt staat er op elke hoek iemand de lokale dakloze krant te verkopen. Zo heb ik letterlijk de 1ste minuut al uitleg gekregen van een dakloze waar het jeugdhotel is. Hij doet dit al 7 jaar als kleine zelfstandige en kan van de fooien zo rond komen die hij hier voor ontvangt. Inventief zijn ze wel. Er zat zelfs iemand met een bordje `honger want gebeten door een spin` een andere `honger want gezin gekidnapt door ninja-krijgers`. Ook opvallend veel Aziaten aanwezig. Ondertussen zit ik hier al te werken op een laptop van James, een Singaporees software-ingenieur die ik hier al heb leren kennen. Mijn verblijf in Singapore is misschien ook al geregeld. Hij vraagt om nog iets mee te gaan drinken met een aantal mensen maar het is hoog tijd om te gaan slapen. Ook vlakbij hangt een enorme reclame voor Stella-Artois met de tekst `quality has its price`.
Groetjes en tot binnekort. Hopelijk volgen binnenkort de foto`s als de technologie het toelaat.

• 21 September 2008 - 17:03

Tomvdk:

Eerste dag al goed verlopen dus. Wij hebben vandaag feestje van Lien gehad. grtjes Tom

• 22 September 2008 - 17:49

Ma En Pa Vandekeybus:

Eerste reisveslag binengekomen, alsook foto,s.
    Goede verdere reis toegewenst.

• 22 September 2008 - 18:48

Geert En Familie:

Geniet van je prachtige ervaringen.
    Een beetje jaloers zijn we wel hé!
    Leuk om je zo te kunnen volgen.
    Groeten Geert en Linda