Yellowstone of terug naar de echte natuur.
Door: webmaster
10 Oktober 2008 | Verenigde Staten, Oregon
Ondertussen weer enkele staten verder zoals het tempo reeds deed vermoeden. Via Arizona, Utah, Wyoming, Idaho in de staat Oregon aan de West-kust beland. In een voor Amerikaanse normen klein progressief stadje Portland. Hoogtepunt van de voorbije week was het korte back-to-basics verblijf in Yellowstone national park. Gekampeerd bij maar liefst 23 graden Fahrenheit op een hoogte van ongeveer 7000 voet. Nochtans beschikte ik over 2 slaapzakken, een deken en 2 truien. Het is een enorm wild vulkanisch gebied van 70 op 70 mijl. Dus moet je zeker genoeg gallons benzine tanken voor je het gebied binnen rijdt. Overal komt de stoom uit de grond onder de vorm van geisers, borrellende modderpoelen, dampemde rivieren, ... . Hier wordt al meer dan anderhalve eeuw niet meer gejaagd m.a.w. het zit vol met groot en tam wild. Men gaat zo ver in de bescherming van de natuur dat je 25 yards van grootwild moet blijven en 100 yard van een beer. Als je je er niet aan houdt staan de parkrangers klaar om je een bekeuring te geven. Dieren hebben hier nu eenmaal voorrang. In het dorpje Mammoth springs kwam een parkranger naar mij om uit te leggen hoe ik al zigzaggend naar de wagen moest gaan. Het dorp zit vol met Wapiti-herten. Ze komen af op de frisse gazons en blijkbaar durven de beren en wolven hier niet jagen. Het is hier echt oppassen en er wordt uitgelegd hoe je moet reageren op beren, poema`s en bizons. Kort uitgelegd: blijven staan, je groot maken en desnoods zelf in de aanval gaan. Ik zit hier nog maar pas in Portland dat zich wil voor doen als meest progressieve groene stad van de Westkust. Vele gezellige restaurantjes, de fiets kan op een speciaal rek mee op de gratis bus of tram, veel kunst en er zijn maar liefts 89 lokale brouwerijen. Excentriekelingen van heel de Westkust komen naar hier. Ondertussen heb ik ook afscheid genomen van mijn sympathieke Nederlands reisgenoten. Jay, onze reisleider, blijft hier ook nog wat rond hangen en vertrekt zoals mij zondag/maandag terug richting San Francisco. Eventueel rijden we samen maar hij wil eventueel zijn ouders hier in Oregon nog bezoek. Ik wil nog naar het Redwood National Park, overnachten in een vuurtoren, enkele dagen Monterey en eindigen in San Francisco alvorens het vliegtuig naar Hawai te nemen.
Koen.
12 Oktober 2008 - 18:41
Trienewien:
Ik logeer al 7 jaar naast een vuurtoren, maar dit geheel ter zijde... Ik was vandaag aan de klus op en rond de boerderie en vergewiste mij ervan dat jij mee ging planten enzo, dat is dus weer een logistiek probleem. Sjoerd is saskia haar geit gaan genezen, dat is dan weer een geheel ander probleem. Ge ziet het leven kabbelt ook op de wildert rustig door. Bon geniet van je reisgedoe, ik schrijf ondertussen een jaarplan of zo ( het moet er ooit eens van komen he)
toetiesnoeties,
trien appelsien -
16 Oktober 2008 - 19:37
Geert:
Wat een zaligheid!!! En wij al blij met een grote bonte specht aan de nootjes! Onze Senne wil altijd alles over jou weten. mijn peter is wel op wereldreis!!
Knappe foto's!!
Het ga je goed makker!! -
23 Oktober 2008 - 12:11
Lothar Verbist:
Hé Koen,
Mon en ik zijn terug van onze cruise (met als uitschieters Tangiers en Genua).
Je hebt blijkbaar in een snel tempo een mooi deel van de States doorkuist.
Wat me opvalt is dat je reeds zeer goed hun metriek stelsel overneemt.
Op naar Hawaii...?
Zijn benieuwd...!
In Essen (nog niet bij Julia geweest...) weinig nieuws tenzij dat den ED back in town is. Hij is bij ons langs geweest om het adres van Tanja te vragen. Verder heb ik hem nog niet gezien.
Groetjes van het thuisfront en tot wederhoren.
Lothar